Najavljeni drugi dio izložbe s Garešnica infinity Festival koji se odnosi na legendarnog Ivu Robića (Garešnica, 28. siječnja 1923. − Rijeka, 9. ožujka 2000.) postavljen je u izložbenom prostoru naše gradske knjižnice i može se pogledati u slijedeća dva tjedna.


Robić je obožavateljima poznat i kao Mister Morgen prema hitu "Morgen" iz 1959. godine koji je prodan u nevjerojatnih 1,7 milijuna primjeraka.
U nepunu godinu dana singl Morgen donio je Robiću Zlatnu ploču Polydora i Brončanog lava Radio Luxembourga (tada vrlo popularne i uticajne radio stanice). To je ujedno i prva ploča na njemačkom jeziku koja se pojavila na američkim glazbenim ljestvicama.

Uz brojne inozemne uspjehe, Robić je nizao uspjehe i u Hrvatskoj. Na prvom Zagrebfestu 1953. godine pobijedio je s pjesmom Ljube Kuntarića "Ta tvoja ruka mala", koja je prvo postala veliki radijski
(a tek potom i diskografski hit). Potom slijedi uspjeh na prvom Opatijskom festivalu 1958. godine na kojem je pobijedio otpjevavši pjesmu "Mala djevojčica" (Vandekar, Ruben) u duetu s tada malom djevojčicom Zdenkom Vučković. Ta pjesma se nije skidala s radio programa ondašnjih godina, a popularna je i danas!

Među njegove najpoznatije skladbe ubrajaju se :
"Rodni moj kraju" (1947.)
"Srce, laku noć" (1954.)
"Samo jednom se ljubi" (1957.)
"Mužikaši" (1966.)...

Ivo Robić je bio svestrani glazbenik. Svirao je glasovir, saksofon, klarinet, flautu i kontrabas. Nastupao je u tada čuvenom Perry Como Showu američke TV kompanije NBC, Ed Sullivan Showu, Dick Clark Showu i brojnim drugim manje poznatim emisijama. Družio se s Frankom Sinatrom, Natom Kingom Coleom…
"Morgen" je 21. rujna 1959. godine dospio i na 13. mjesto Billboardove liste top 40. Robić je tog dana na Billboardu pretekao Nata King Colea, Paula Anku, Franka Sinatru te Elvisa Presleya.
Do danas je to najveći komercijalni uspjeh nekog hrvatskog glazbenika.